Der er pr. 1. juli 2015 trådt en ny lejelov i kraft.
Den nye lov medfører en del vigtige ændringer, som man både lejer og udlejer skal være opmærksom på. Der er bl.a. kommet et krav om, at der skal udarbejdes obligatoriske ind- og fraflytningssyn. Udlejer har pligt til at indkalde til, samt afholde ind- og fraflytningssyn og udarbejde synsrapporter, som skal udleveres til lejer ved synet. Udlejer mister sit krav mod lejer på almindelig istandsættelse, hvis pligten ikke overholdes. Udlejer kan endvidere ikke i nogle tilfælde kræve, at lejemålet skal afleveres nyistandsat.
Det er ligeledes blevet lettere for udlejer at opsige en lejer i en ejer- eller andelsbolig, hvis udlejer selv skal benytte boligen.
Det er ligeledes et krav, at der skal anvendes en ny lejekontrakt fremadrettet, som er typeformular A, 9. udgave fra 1. juli 2015.
Der er pr. 1 januar 2015 kommet en ny ejendomsmæglerlov, også kaldet lov om omsætning af fast ejendom.
Som det vigtigste er det i loven præciseret, at ejendomsmægleren fremadrettet er sælgers repræsentant. Dette har til formål, at give køberen incitament til at indhente uafhængig rådgivning.
Ejendomsmægleren må som følge heraf ikke længere formidle lån til finansiering af køb af fast ejendom, hvorved det undgås, at ejendomsmægleren får en rådgivende rolle over for køberen.
Der er kommet nye regler for fratrædelsesgodtgørelse for funktionærer fra 1. februar 2015.
Det fremgår af funktionærlovens § 2a, at en funktionær, som har haft 12 års ansættelses, har ret til fratrædelsesgodtgørelse på en måneds løn ved afskedigelse.
Funktionæren har endvidere krav på 3 måneders løn, hvis funktionæren på fratrædelsestidspunktet har været ansat i 17 år.
Som følge af de nye regler udbetales godtgørelse, såfremt funktionæren opfylder anciennitetskravet og ansættelsesforholdet ikke er væsentligt misligholdt. Der foretages derfor ikke længere en vurdering af, om funktionæren vil finde ny beskæftigelse eller gøre brug af retten til pension.
Der er pr. 1. februar 2015 trådt nye regler i kraft i færdselsloven for fartovertrædelser.
Reglerne medfører, at det er ejeren af køretøjet, der kommer til at hæfte for betaling af hastighedsovertrædelser i ejerens bil, uanset at det ikke er ejeren, som var fører på tidspunktet for hastighedsforseelsen.
Den 1. juli 2015 er SU-reglerne ændret for hjemmeboende.
En hjemmeboende studerende modtager fremadrettet kr. 916 i grundsats. Hertil kan den studerende få et tillæg på maksimalt 1.628 kr., som er afhængig af forældrenes indkomst. Før 1. juli 2015 modtog en studerende 1.274 kr. i grundsats samt et tillæg på maksimalt 1.586 kr.